Хората в Рафа продължават да се евакуират като около 110 000

...
Хората в Рафа продължават да се евакуират като около 110 000
Коментари Харесай

Над 34 хиляди души са загинали в Газа от началото на конфликта

Хората в Рафа не престават да се изтеглят като около 110 000 души вече са избягали. Боевете сред израелските и палестинските бойци в покрайнините на града вършат недостъпни пунктовете за доставка на помощи, а запасите от храна и гориво са сериозно дребни, твърди Организация на обединените нации. Съединените щати са срещу атака в Рафа и ускоряват натиска върху Израел като заплашват да спрат изпращането на оръжия. Въпреки това филантропичната злополука в Газа се утежнява. 
Трябва да се евакуираме, само че не знаем къде ще отидем.
Хазем Абдин, локален гражданин

Много от хората пребивават в ръководени от Организация на обединените нации приюти или в палаткови лагери. Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси оповестява, че запасите от храна и гориво в града са сериозно ниски. Израел твърди, че близкият пропускателен пункт Керем Шалом е отворен от негова страна, само че ООН заяви, че той остава недосегаем от страна на Газа заради продължаващите боеве. Доставките, здравната евакуация и придвижването на филантропичен персонал е възпрепятствано. Рафа е главният пункт за влизане на гориво, належащо за зареждане на транспортните средства, както и на генераторите, на които разчитат лечебните заведения и пречиствателните станции.

По данни на локалните здравни служби броят на починалите във войната в Газа се е покачил до над 34 хиляди души. В същото време, върховният представител на Европейския Съюз за външната политика Жозеп Борел, разгласи, че Испания, Ирлания, Малта и Словения ще признаят Палестина за независима страна на 21 май. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР